• Kategorie
  • MĄKA 00 NA PIZZĘ PSZENNA TYP 0 BIO 1 kg - ALCE NERO

Symbol: 8009004200371

Produkt rolnictwa ekologicznego, potwierdzony certyfikatem BIO.

11.41
10.27 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.01 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
mąka pszenna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Najczystsza postać mąki. Mąka na pizzę, można uzyskać z niej bardzo cienkie, elastyczne i delikatne ciasto.

Czy wiecie jak łatwo zrobić rewelacyjne ciasto do pizzy?
  • 1kg mąki - koniecznie najlepszej mąki do pizzy, czyli Alce Nero,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek - koniecznie dobrej, czyli nie gorzkiej,
  • trochę drożdży
  • łyżeczka cukru pudru żeby drożdze miały co jeść
  • szczypta soli do smaku
  • duża szklanka ciepłej wody ok. 40-50 stopni Cel.
  • wszystko dobrze wygniatać ok. 10 min i odłożyć na co najmniej 1,5 godz. w ciepłe miejsce. Można też na noc do lodówki. Ten przepis jest taki prosty... a spód do pizzy zawsze wychodzi świetnie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  W 100 g
Wartość energetyczna: 1426 kJ /341 kcal
Tłuszcz: 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWAĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)