• Kategorie
  • MĄKA 00 NA PIZZĘ PSZENNA TYP 0 BIO 1 kg - ALCE NERO

Symbol: 8009004200371

Produkt rolnictwa ekologicznego, potwierdzony certyfikatem BIO.

11.33
10.2 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.01 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon

SKŁADNIKI
mąka pszenna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Najczystsza postać mąki. Mąka na pizzę, można uzyskać z niej bardzo cienkie, elastyczne i delikatne ciasto.

Czy wiecie jak łatwo zrobić rewelacyjne ciasto do pizzy?
  • 1kg mąki - koniecznie najlepszej mąki do pizzy, czyli Alce Nero,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek - koniecznie dobrej, czyli nie gorzkiej,
  • trochę drożdży
  • łyżeczka cukru pudru żeby drożdze miały co jeść
  • szczypta soli do smaku
  • duża szklanka ciepłej wody ok. 40-50 stopni Cel.
  • wszystko dobrze wygniatać ok. 10 min i odłożyć na co najmniej 1,5 godz. w ciepłe miejsce. Można też na noc do lodówki. Ten przepis jest taki prosty... a spód do pizzy zawsze wychodzi świetnie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  W 100 g
Wartość energetyczna: 1426 kJ /341 kcal
Tłuszcz: 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWAĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Producent - nazwa i adres ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)