• Kategorie
  • Szukaj
  • Makaron konjac

Dlaczego makaron konjac? Sprawdzi się... dla każdego! To produkt roślinny, idealny dla wegan i wegetarian - świetnie sprawdzi się również w diecie ketogenicznej. Brak konkretnego smaku sprawia, że doskonale wchłania smak potraw, do których jest dodawany - co gwarantuje ekologiczne i naturalne doznania smakowe! Redukcja wagi? Dieta ketogeniczna? Makaron konjac nie zawiera cukru, a jego kaloryczność można policzyć na palcach jednej ręki (zastępując nim tradycyjny makaron - „oszczędzasz” nawet 300 kcal!) Dzięki braku zawartości skrobi, białka czy pszenicy - możesz mieć pewność, że po zjedzeniu smacznego, sycącego posiłku, nie spotka Cię nieprzyjemna wysypka, spowodowana alergią pokarmową. Ale to nie wszystko! Makaron konjac jest bogaty w błonnik rozpuszczalny, co oznacza, że - pęczniejąc w żołądku - powoduje uczucie sytości, a co za tym idzie - hamuje apetyt. Osoby, będące na keto, na pewno docenią jego działanie! Naturalne i zdrowe makarony konjac wyprodukowano z mąki o tej samej nazwie - czyli sproszkowanego korzenia dziwidła. Ten wyjątkowy korzeń to cenne źródło witamin B3 oraz D3, których prozdrowotne działanie docenią przede wszystkim osoby walczące z cukrzycą. Makaron konjac nie zawiera także tłuszczu! Ten elastyczny, półprzezroczysty produkt pomaga w uregulowaniu poziomu cholesterolu oraz wspiera układ krążenia. Warto pamiętać, że makaron konjac - ze względu na niską kaloryczność - powinien stanowić jedynie dodatek posiłku (nigdy pełnowartościowy posiłek!). Wypróbuj makarony konjac z ulubionym mięsem, bogatymi sosami warzywnymi - albo dodaj do zupy czy sałatki! Z makaronów konjac wyczarujesz również zdrowe i smaczne przekąski - dodając do nich garść orzechów czy świeżych owoców, a także sosy na bazie jogurtów naturalnych. Jeden, prosty w przygotowaniu produkt - a ile zdrowych możliwości!

Sprawdź na naszym blogu jak gotować makaron konjac.