• Kategorie
  • Szukaj
  • Makaron BIO razowy

Wszyscy słyszeliśmy o makaronach bio razowych. To doskonałe rozwiązanie, jeśli chcemy odstawić makarony z mąki pszennej, jednak nie chcemy zrobić tego w sposób radykalny. Czym jest makaron razowy? To makaron z mąki  z tak zwanego „pełnego przemiału”. Może być to zarówno mąka pszenna, jak i mąka żytnia - wówczas makarony razowe różnią się od siebie kolorem (makaron z mąki pszennej jest brązowożółty, z kolei z mąki żytniej - ciemnobrązowy). Sięgając po makaron razowy - możemy mieć pewność, że Nasza codzienna dieta stanie się nieco bardziej zbilansowana niż wcześniej - gdy wybieraliśmy makaron tradycyjny, tuczący. W przypadku makaronu razowego - spożywając go w określonych ilościach, nie musimy martwić się o przyrost wagi. Nie każdy makaron tuczy! Zdrowy makaron razowy - powstaje z pełnego ziarna, a jego niewątpliwym atutem jest... błonnik. To właśnie błonnik pokarmowy odpowiada za zdrowe uczucie sytości, dzięki czemu nie podjadamy między posiłkami! Zawarty w makaronie razowym cynk - zmniejsza stany zapalne skóry oraz wygładza jej strukturę. Kolejny z cennych mikroelementów makaronu razowego? Chrom! To dzięki niemu proces spalania tłuszczów w organizmie - przyspiesza, a poziom cholesterolu - reguluje się w sposób zdrowy i naturalny. Makaron razowy połącz z ulubionymi warzywami bądź mięsem - i ciesz się zdrowym, smacznym, ekologicznym posiłkiem! Smacznego!