- Kategorie
-
OstroVit Pharma Immune Aid w proszku 100 g malinowy
OstroVit Pharma Immune Aid to wysokiej jakości suplement diety, który stanowi źródło inuliny, witaminy C, witaminy D, a także cynku, ekstraktu z czarnego bzu i z owoców aceroli. To preparat dostępny w wygodnej do spożycia formie proszku, który wyróżnia się wyjątkowym, malinowym smakiem. To produkt z elitarnej linii OstroVit Pharma, stworzony z myślą o osobach, którym zależy na uzupełnieniu codziennej diety w cenne składniki.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 8.49 |
Dostępność | Średnia dostępność 23 szt. |
Waga | 0.12 kg |
Kod kreskowy | 5903933906584 |
EAN | 5903933906584 |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
OstroVit Pharma Immune Aid w proszku 100 g
OstroVit Pharma Immune Aid to wysokiej jakości suplement diety, który stanowi źródło inuliny, witaminy C, witaminy D, a także cynku, ekstraktu z czarnego bzu i z owoców aceroli. To preparat dostępny w wygodnej do spożycia formie proszku, który wyróżnia się wyjątkowym, malinowym smakiem. To produkt z elitarnej linii OstroVit Pharma, stworzony z myślą o osobach, którym zależy na uzupełnieniu codziennej diety w cenne składniki.
- Źródło składników - porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 900 mg witaminy C, a także 2000 IU witaminy D i 1,5 mg cynku. Dodatkowo preparat zawiera ekstrakt z czarnego bzu standaryzowany na zawartość antocyjanów i polifenoli oraz ekstrakt z owoców aceroli standaryzowany na zawartość witaminy C.
- Zawiera inulinę - porcja produktu dostarcza do organizmu 2,2 g inuliny z cykorii, która stanowi wartościowy prebiotyk.
- Pyszny smak - suplement diety o malinowym smaku to rozkosz dla podniebienia.
- 1 porcja = 5 miarek.
- Wydajność - opakowanie preparatu zawiera 20 porcji suplementu diety.
- Wygodna forma - produkt dostępny w postaci proszku zapewnia bezproblemową podaż suplementu i świetnie sprawdzi się wśród osób, które mają trudności z połykaniem tabletek.
OstroVit Pharma Immune Aid - skarbnica związków
Inulina to związek zbudowany z ponad 30 cząsteczek cukrów prostych, które są połączone wiązaniami β-2,1-glikozydowymi w nierozgałęziony łańcuch. To wielocukier pochodzenia roślinnego, który stanowi magazyn zapasowy. To związek, który nie jest trawiony w górnym odcinku przewodu pokarmowego i w niestrawionej formie transportowany jest do jelita grubego, gdzie ulega fermentacji bakteryjnej w okrężnicy. Inulina wykorzystywana jest jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii bytujących w układzie pokarmowym.
Witamina C to organiczny związek chemiczny, będący witaminą rozpuszczalną w wodzie. To egzogenny składnik, który musi być dostarczany do ustroju wraz z pożywieniem lub w formie suplementów diety, gdyż organizm nie jest zdolny do jego naturalnej syntezy. Witamina C występuje powszechnie w świeżych warzywach i owocach - składnik można znaleźć m.in. w papryce, brukselce czy kalarepie, a także w czarnej porzeczce, cytrynie czy truskawkach.
Witamina D3, znana również jako cholekalcyferol, to steroidowy, organiczny związek chemiczny, który zaliczany jest do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Tym samym przyswajalność składnika jest ściśle związana z obecnością w codziennej diecie tłuszczów. Witamina D3 to substancja, która jest dostarczana do ustroju wraz z pożywieniem (znaleźć ją można m.in. w tłustych rybach morskich), a także przez syntezę skórną. Magazynowana jest natomiast przede wszystkim w tkance tłuszczowej i wątrobie.
Cynk - pierwiastek chemiczny o symbolu Zn. To składnik mineralny, który w ludzkim organizmie występuje przede wszystkim w mięśniach szkieletowych i kościach, a także w mózgu, trzustce i wątrobie. To związek, obecny w wielu produktach spożywczych - cynk znaleźć można m.in. w mięsie, suchych nasionach roślin strączkowych, orzechach czy zbożowych produktach pełnoziarnistych.
Ekstrakt z czarnego bzu - ekstrakt z rośliny z rodziny piżmaczkowatych, która wyróżnia się białymi, zebranymi w duże baldachogrona, kwiatami oraz ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami. Wykorzystany w preparacie ekstrakt z czarnego bzu jest standaryzowany na zawartość polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych z grupy fenoli, oraz antocyjanów, będących organicznymi związkami chemicznymi z grupy flawonoidów.
Ekstrakt z owoców aceroli - ekstrakt z owoców rośliny zaliczanej do rodziny malpigiowatych, będącej rozłożystym krzewem, zawierającym małe, czerwone owoce, które wyróżniają się kwaśnym smakiem i soczystym miąższem. Wykorzystany w preparacie ekstrakt z owoców aceroli jest standaryzowany na zawartość witaminy C, czyli organicznego związku chemicznego, rozpuszczalnego w wodzie.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Pharma Immune Aid o smaku malinowym
Witamina C zastosowana w produkcie pomaga we właściwym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz wspiera prawidłową produkcję kolagenu w celu zapewnienia optymalnego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki i dziąseł, a także zębów i skóry. Substancja również przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz właściwej pracy układu nerwowego. Witamina C także wspomaga zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, a co więcej wspiera utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych i pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Obecna w preparaciewitamina D pomaga w zachowaniu zdrowych kości i zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Dodatkowo wspiera właściwą pracę układu odpornościowego i bierze udział w procesie podziału komórek. Związek pomaga również w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi i w optymalnym wchłanianiu i wykorzystywaniu wapnia oraz fosforu.
Cynk pomaga w utrzymaniu optymalnej równowagi kwasowo-zasadowej i metabolizmie węglowodanów oraz wspiera zachowanie prawidłowych funkcji poznawczych. Dodatkowo związek pomaga w prawidłowej syntezie DNA i przyczynia się do utrzymania optymalnego metabolizmu makroskładników odżywczych. Składnik wspomaga utrzymanie prawidłowego widzenia, a także wspiera właściwą pracę układu odpornościowego. Co więcej, pomaga utrzymać zdrowe kości, włosy i paznokcie oraz skórę.
Jakość potwierdzona laboratoryjnie
W trosce o zdrowie naszych klientów, produkty przez nas wytwarzane poddawane są regularnym badaniom w niezależnym akredytowanym laboratorium, w celu zapewnienia i utrzymania najwyższej jakości.
Sposób użycia
1 porcję 5 g (5 miarek) rozpuścić w szklance (200-250 ml) ciepłej wody. Nie spożywać więcej niż 1 porcję dziennie. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania (1 ml).
Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
Składniki
Inulina z cykorii (prebiotyk), kwas L-askorbinowy (witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakt z czarnego bzu - 40% polifenoli oraz 5% antocyjanów, ekstrakt z owoców aceroli - 25% witaminy C, koncentrat soku z buraka w proszku, aromat, substancja słodząca: sukraloza; cholekalcyferol z lanoliny (witamina D), glukonian cynku (cynk).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza
Masa netto produktu: 100 g
Ilość porcji w opakowaniu: 20
Wielkość porcji: 5 g
Składniki aktywne Na porcję % RWS*
Inulina 2.2 g -
Witamina C 900 mg 1125%
Witamina D 50 μg / 2000 IU 1000%
Cynk 1.5 mg 15%
Ekstrakt z czarnego bzu: 170 mg -
- w tym polifenole (40%) 68 mg -
- w tym antocyjany (5%) 8.5 mg -
Ekstrakt z owoców aceroli: 160 mg -
- w tym witamina C (25%) 40 mg 50%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia