• Kategorie
  • OstroVit BCAA 20-1-1 400 g AMINOKWASY TRUSKAWKA

Symbol: 5903246228250
45.89
41.3 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
ORLEN Paczka 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka pobranie 8.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Mało
Waga 0.4 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon

OstroVit BCAA 20-1-1 400 g

OstroVit BCAA 20-1-1 to najwyższej klasy preparat dla osób aktywnych fizycznie, składający się wyłącznie z trzech aminokwasów rozgałęzionych, jakimi są: leucyna, walina oraz izoleucyna. Suplement pozwala zredukować uczucie zmęczenia po treningu oraz przeciwdziała rozpadowi białek w tkance mięśniowej.

Działanie antykataboliczne, zwiększenie wytrzymałości mięśniowej, oraz lipolizy. Zmniejszenie potreningowego zmęczenia. Jakie są właściwości BCAA?
  • 400 g BCAA w opakowaniu
  • Produkt zawiera 38 porcji
  • Stosunek zawartości aminokwasów 20:1:1 (leucyna, walina, izoleucyna)
  • Wysoka zawartość leucyny w produkcie

BCAA - aminokwasy rozgałęzione

BCAA (Branched Chains Amino Acids) to aminokwasy rozgałęzione: leucyna, walina oraz izoleucyna. Owe związki nazywane są tak z racji rozbudowanego bocznego łańcucha w swojej chemicznej strukturze. Należą do grupy aminokwasów egzogennych, czyli niezbędnych w naszej diecie, gdyż nasz organizm sam nie potrafi ich produkować. Są nieodłączonym elementem syntezy większości białek, a ponad 30% naszych mięśni składa się właśnie z BCAA.

Niewątpliwe jest, że BCAA w naszej diecie pełni fundamentalną rolę, patrząc pod kątem nie tylko zdrowotnym, ale także budowania muskulatury, regeneracji po ciężkich treningach oraz redukcji tkanki tłuszczowej. Podaż BCAA powinna być zwiększona szczególnie u osób ciężko trenujących. Wraz ze wzrostem aktywności fizycznej, wzrasta zapotrzebowanie na niezbędne aminokwasy.

Leucyna - pozwala zmniejszyć zmęczenie podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej. Uważana jest za najważniejszy aminokwas, stymulujący syntezę białek. Wspiera budowę i siłę naszych mięśni. Działa jako aktywator kinazy mTOR, głównej ścieżki metabolicznej w naszym organizmie, odpowiedzialnej przede wszystkim za wzmożoną syntezę nowych włókien mięśniowych. Badania wskazują, że L-leucyna zwiększa naszą wrażliwość insulinową. Promuje zwiększony transport ATP - wysokoenergetycznych wiązań, które dostarczają energię dla naszego organizmu.

Właściwości składników zawartych w OstroVit BCAA 20-1-1:

  • Przyczyniają się do zwiększenia wytrzymałości mięśniowej
  • Podczas stosowania BCAA obserwuje się zwiększenie lipolizy, czyli zwiększenia utleniania kwasów tłuszczowych - idealny suplement do redukcji tkanki tłuszczowej
  • Suplementacja BCAA zmniejsza po treningowe zmęczenie fizyczne oraz psychiczne
  • Wiele badań jednogłośnie wskazuje na działanie antykataboliczne (przeciwdziała rozpadowi białek w tkance mięśniowej)
  • Korzystanie z BCAA jako źródła energii - pozwala zaoszczędzić nam glikogen mięśniowy
  • Udowodnione działanie regulujące pracę neuroprzekaźników
  • Porcję 10.5 g (2 miarki) wymieszać w 250 ml wody.

    W dni treningowe spożywać jedną porcję dziennie przed lub po treningu. W dni nietreningowe spożywać jedną porcję po przebudzeniu.

    Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci,  kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

  • Składniki

    L-leucyna, emulgator: lecytyny; aromaty, koncentrat soku z buraka w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; L-izoleucyna, L-walina, sól, substancja słodząca: sukraloza.

    Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.

    Wartość odżywcza

    Składniki aktywne Na 100 g Na porcję
    L-leucyna 57.14 g 6000 mg
    L-izoleucyna 2.857 g 300 mg
    L-walina 2.857 g 300 mg