• Kategorie
  • OSAVI TRAN NORWESKI KAPSUŁKI 1000MG CYTRYNA 90 SOFTGELS

Symbol: 5904139923979

Marka OSAVI to propozycja dla osób zainteresowanych zdrowym i aktywnym trybem życia. Każdy produkt przechodzi szereg testów przez niezależne instytucje.

Producent - nazwa i adres OSAVI - Olivit Sp. z o.o. ul. Blacharska 11 61-006 Poznań NIP: 7831730791
49.00
44.1 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
ORLEN Paczka 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka pobranie 8.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.17 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon

Suplement diety w formie kapsułki miękkiej zawierającej olej pozyskiwany z dzikiego dorsza atlantyckiego (Gadus morhua) poławianego w sposób zrównoważony. Zawiera wysokie stężenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (DHA i EPA) w wysoce przyswajalnej formie trójglicerydów (TG).

Szukasz sposobu na poprawę ogólnej kondycji organizmu? Olej z wątroby dorsza - dzięki zawartości drogocennych kwasów omega-3 oraz witamin A i D - zadba o Twój układ sercowo-naczyniowy, mózg, wzrok i odporność. W czym jeszcze może pomóc? Sięgnij po Tran Norweski 1000 mg i poczuj różnicę. 

Olej z wątroby dorsza jest bardzo dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 (DHA i EPA) oraz witamin A i D. Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego. Witamina A wspiera dobre widzenie, a wraz z witaminą  D pomaga w optymalnym działaniu układu odpornościowego. Wykazano, że kwasy omega-3 mają działanie kardioprotekcyjne - m.in. antyarytmiczne, obniżające ciśnienie krwi i stabilizujące blaszkę miażdżycową. Zauważono także, że wykazują potencjał przeciwzakrzepowy . Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne zaleca spożywać dwa posiłki rybne tygodniowo w celach profilaktycznych lub suplementację 1 g EPA i DHA dziennie u osób z dolegliwościami układu sercowo-naczyniowego. Warto podkreślić, że kwas dokozaheksaenowy (DHA) wspiera także pracę mózgu oraz dobre widzenie. Odgrywa kluczową rolę w okresie ciąży i wczesnego dzieciństwa wpływając bezpośrednio na funkcje poznawcze i ostrość wzroku (przyczynia się do prawidłowego rozwoju siatkówki). DHA ma również właściwości neuroprotekcyjne wspomagając m.in. w zachowaniu struktury i fizjologii neuronów i komórek glejowych, co jest szczególnie istotne w okresie starzenia się i w schorzeniach neurodegeneracyjnych. 

Olej z wątroby dorsza jest bogaty w witaminę A, która wspiera wiele procesów fizjologicznych - m.in. przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza, chroni spojówki przed infekcjami, pomaga dobrze widzieć w warunkach złego oświetlenia, a także reguluje pracę układu odpornościowego. Z kolei witamina D wspiera modulowanie wrodzonej i nabytej odpowiedzi immunologicznej. Jej niedobór prowadzić może do zwiększonej podatności na infekcje. Ponadto, odgrywa ważną rolę w metabolizmie wapnia i mineralizacji kości oraz przyczynia się do poprawy stanu flory bakteryjnej tworzącej mikrobiom - wpływając tym samym na funkcje odpornościwe. 

Kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas eikozapentaenowy (EPA) należą do długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Głównymi źródłami tych drogocennych kwasów są tłuste ryby. Olej z wątroby dorsza jest jedynym z najlepszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3 (DHA i EPA), dodatkowo jest bogaty w witaminy A i D. Tradycja jego stosowania jako produktu wspierającego ogólną kondycję organizmu sięga epoki Wikingów . Olej ten był istotnym elementem diety nordyckiej. Ze względu na jego dobroczynne właściwości nazwano go „złotem oceanu". Witamina A występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego - dobrym jej źródłem jest wątroba ryb, pozostałe to m.in.: żółtka jaj kurzych, mleko, ser oraz mango, bataty i kukurydza. Witaminę D pozyskuje się głównie przez syntezę skórną, która zachodzi podczas ekspozycji na słońce. Dostarczyć ją można również dzięki spożywaniu tłustych ryb czy żółtek jaj, jednak często źródła dietetyczne nie wystarczają, by pokryć dzienne zapotrzebowanie. W zadbaniu o odpowiednią podaż kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy A i witaminy D, pomocne może być suplementowanie oleju z wątroby dorsza. 

Tran Norweski 1000 mg to suplement diety w formie kapsułki miękkiej zawierającej olej pozyskiwany z dzikiego dorsza atlantyckiego (Gadus morhua) poławianego w sposób zrównoważony. Jest to produkt wyprodukowany w Norwegii z zastosowaniem destylacji molekularnej oraz wytworzony zgodnie z monografią GOED (Światowej Organizacji EPA i DHA Omega-3). Zawiera wysokie stężenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (DHA i EPA) w wysoce przyswajalnej formie trójglicerydów (TG). W jednej kapsułce znajdziesz aż 1000 mg tranu (w tym: 70 mg EPA i 100 mg DHA) oraz 270 µg witaminy A (34% RWS) i 400 IU witaminy D (200% RWS). Suplement wzbogacony o naturalny aromat cytrynowy niwelujący rybi posmak. Dostępny jest w trzech wersjach: 180, 90 lub 60 kapsułek, dzięki czemu można dobrać opakowanie na preferowany czas suplementacji. Zalecamy przyjmować 1-2 kapsułki dziennie z posiłkiem.

Dlaczego warto suplementować Tran Norweski 1000 mg?
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
- Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
- Witaminy A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Co wyróżnia kapsułki Tran Norweski 1000 mg?
- Olej z wątroby dzikiego dorsza atlantyckiego (Gadus morhua) poławianego w sposób zrównoważony (olej z certyfikatem Friend of the Sea).
- Wysoko oczyszczony produkt wytworzony zgodnie z monografią GOED (Światowa Organizacja EPA i DHA Omega-3).
- Zawiera aż 1000 mg tranu w jednej kapsułce (w tym: 70 mg EPA i 100 mg DHA).
- Zawiera 270 µg witaminy A (34% RWS) i 400 IU witaminy D (200%RWS).
- Z naturalnym aromatem cytrynowym niwelującym rybi posmak.
- Olej wyprodukowany w Norwegii z zastosowaniem destylacji molekularnej.
- Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, bez soi, bez GMO.
- Opakowanie wykonane z BioPET (30% tworzywa pochodzi z trzciny cukrowej).

ZAWIERA

Zawiera w porcji
1 kapsułka
(% RWS*)

Olej z wątroby dorsza

1000 mg

-

Kwasy Omega-3

min. 220 mg

-

EPA (kwas eikozapentaenowy)

min. 70 mg

-

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

min. 100 mg

-

inne kwasy tłuszczowe omega-3

min. 50 mg

-

Witamina A (palmitynian retinylu)

270 µg

(34%)

Witamina D (D3, cholekalcyferol)

10 µg = 400 IU

(200%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Wartość odżywcza
1 kapsułka
100 g

Wartość energetyczna

43 kJ / 10 kcal

2925 kJ / 710 kcal

Tłuszcz

1 g

68 g

w tym kwasy nasycone

0,2 g

10,2 g

w tym kwasy nienasycone

0,8 g

51,5 g

Węglowodany

0,1 g

9,7 g

w tym cukry

0 g

0 g

w tym skrobia

0,1 g

9,7 g

Błonnik

0 g

0,2 g

Białko

0,3 g

17,1 g

Sól

0 g

0,14 g

Co musisz wiedzieć

ZALECANA DZIENNA PORCJA

1-2 kapsułki.

SPOSÓB UŻYCIA

Popijając wodą. Sugerujemy przyjmować 1-2 kapsułki z posiłkiem.

SKŁADNIKI

Olej z wątroby dorsza, otoczka (żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda, naturalny aromat cytrynowy), przeciwutleniacz: DL-alfa-tokoferol, palmitynian retinylu, cholekalcyferol.

OSTRZEŻENIA I SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 miligramów EPA i DHA dziennie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.