- Kategorie
-
OSAVI OMEGA-3 OLEJ RYBI MOLECULARLY DISTILLED 1000MG CYTRYNA 180 SOFTGELS
Marka OSAVI to propozycja dla osób zainteresowanych zdrowym i aktywnym trybem życia. Każdy produkt przechodzi szereg testów przez niezależne instytucje.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Duża dostępność 102 szt. |
Waga | 0.311 kg |
Kod kreskowy | 5904139920336 |
EAN | 5904139920336 |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
Suplement diety w postaci kapsułki miękkiej ze skoncentrowanym, oczyszczonym olejem rybim (1000 mg w 1 kapsułce). Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (EPA i DHA). Olej z ryb pelagicznych (m.in. anchovies) pochodzących ze zrównoważonych połowów.
Szukasz sposobu na usprawnienie działania mózgu? A może chcesz zatroszczyć się o prawidłowe funkcjonowanie serca lub oczu? Kwasy tłuszczowe omega-3 pomogą Ci kompleksowo zadbać o Twój organizm. Sięgnij po olej rybi i przekonaj się, jakie korzyści możesz dzięki niemu odczuć i zauważyć.Dlaczego warto suplementować Omega-3 olej rybi 1000 mg?
Olej rybi jest źródłem kwasów omega-3 i odnosi się do dwóch rodzajów kwasów tłuszczowych: eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA). Znaleźć je można głównie w rybach. W mniejszych ilościach występują w innych produktach pochodzenia zwierzęcego oraz w fitoplanktonie. Są istotne dla optymalnego działania poszczególnych układów. Omega-3 odgrywa strukturalną rolę w organizmie - jest składnikiem fosfolipidów tworzących struktury błon komórkowych. DHA występuje m.in. w siatkówce oka i w mózgu. Kwasy te także pośrednio wpływają na funkcje w układzie sercowo-naczyniowym, oddechowym, hormonalnym i odpornościowym.
Kwas dokozaheksanowy (DHA) przyczynia się do utrzymania optymalnego funkcjonowania mózgu, ma też wpływ na prawidłowe widzenie. Przypuszcza się, że kwasy tłuszczowe omega-3 mogą chronić przed neurodegeneracją u osób starszych oraz zmniejszać ryzyko pogorszenia się funkcji poznawczych. Niewielkie spożycie tych kwasów może przyczynić się do wystąpienia m.in zaburzeń nastroju oraz psychotycznych [9]. Badania wykazały, że są cennym wsparciem narządu wzroku u osób pracujących przy komputerze. Wpływają korzystnie na kondycję oczu przyczyniając się do niwelowania ich suchości. Udowodniono też, że przyjmowanie omega-3 pomaga w prawidłowej pracy serca i układu krwionośnego. Kwasy te przyczyniają się do obniżenia poziomu trójglicerydów, co może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka wystąpienia schorzeń sercowo-naczyniowych.
Omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, a więc muszą zostać dostarczone wraz z dietą. Dzielą się na ALA, czyli kwas α-linolenowy (znaleźć go można np. w oleju lnianym, sojowym, rzepakowym i oliwie z oliwek) oraz EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy), których źródłem są tłuste ryby (np. łosoś, makrela, tuńczyk, śledź i sardynki). EPA i DHA są formami bioaktywnymi - aby organizm mógł wykorzystać ALA, musi on zostać przekształcony do EPA i DHA. Konwersja ta jest jednak ograniczona.
W zadbaniu o optymalne działanie organizmu pomocne mogą okazać się suplementy diety zawierające olej rybi.
Produkt Osavi to specjalnie opracowany koncentrat kwasów omega-3 otrzymywany z oleju z ryb pelagicznych (anchovies) pochodzących ze zrównoważonych połowów na Oceanie Spokojnym. Suplement wyprodukowany i przebadany jest zgodnie z monografią GOED (Światowej Organizacji EPA i DHA Omega-3), a olej użyty do jego produkcji posiada certyfikat Friend of the Sea. W jednej kapsułce znajduje się 1000 mg oczyszczonego oleju rybiego, a w zalecanej dziennej porcji (2 kapsułki) - 2000 mg oleju, w tym min. 700 mg kwasów omega-3. Produkt ma wysoką zawartość EPA (min. 360 mg) i DHA (min. 240 mg). Omega-3 olej rybi 1000 mg to suplement w formie kapsułek miękkich dostarczający niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
Dlaczego warto suplementować Omega-3 olej rybi 1000 mg?
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i utrzymania prawidłowego widzenia.
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
Co wyróżnia kapsułki Omega-3 olej rybi 1000 mg?
- Specjalnie opracowany koncentrat kwasów omega-3 otrzymywany z oleju z ryb pelagicznych (anchovies).
- Olej z ryb pelagicznych pochodzących ze zrównoważonych połowów na Oceanie Spokojnym (certyfikat Friend of the Sea).
- Wysoko oczyszczony olej rybi produkowany w zgodzie z monografią GOED (Światowa organizacja EPA i DHA Omega-3).
- Wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
- Olej produkowany z zastosowaniem destylacji molekularnej.
- Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, bez soi, bez GMO.
- Opakowanie wykonane z BioPET (30% tworzywa pochodzi z trzciny cukrowej).
ZAWIERA
Zawiera w porcji
2 kapsułki
-
Olej rybi (TG 18/12)
2000 mg
-
w tym
-
-
Kwasy omega-3:
min. 700 mg
-
EPA (kwas eikozapentaenowy)
min. 360 mg
-
DHA (kwas dokozaheksaenowy)
min. 240 mg
-
inne kwasy tłuszczowe omega-3
min. 100 mg
-
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza
2 kapsułki
w 100 g
Wartość energetyczna
84 kJ / 20 kcal
2994 kJ / 726 kcal
Tłuszcz
2 g
71 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
23 g
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone
1,3 g
48 g
Węglowodany
0,2 g
8,1 g
w tym cukry
0 g
0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe
0,2 g
8,1 g
w tym skrobia
0 g
0 g
Błonnik
0 g
0 g
Białko
0,5 g
16 g
Sól
0 g
0 g
Co musisz wiedzieć
ZALECANA DZIENNA PORCJA
Zawiera w porcji: 2 kapsułki
SPOSÓB UŻYCIA
Połknij kapsułki popijając wodą. Sugerujemy przyjmować dwie kapsułki z posiłkiem.
SKŁADNIKI
Olej rybi z ryb pelagicznych, otoczka (żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda, naturalny aromat cytrynowy), przeciwutleniacz: D-alfa-tokoferol.
OSTRZEŻENIA I SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.