- Kategorie
-
OSAVI OMEGA-3 OLEJ RYBI MOLECULARLY DISTILLED 1000MG 180 SOFTGELS
Marka OSAVI to propozycja dla osób zainteresowanych zdrowym i aktywnym trybem życia. Każdy produkt przechodzi szereg testów przez niezależne instytucje.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Mało 1 szt. |
Waga | 0.299 kg |
Kod kreskowy | 5904139923429 |
EAN | 5904139923429 |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
Suplement diety w postaci kapsułki miękkiej ze skoncentrowanym, oczyszczonym olejem rybim (1000 mg w 1 kapsułce). Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (EPA i DHA). Olej z ryb pelagicznych (m.in. anchovies) pochodzących ze zrównoważonych połowów.
Szukasz sposobu na usprawnienie działania mózgu? A może chcesz zatroszczyć się o prawidłowe funkcjonowanie serca lub oczu? Kwasy tłuszczowe omega-3 pomogą Ci kompleksowo zadbać o Twój organizm. Sięgnij po olej rybi i przekonaj się, jakie korzyści możesz dzięki niemu odczuć i zauważyć.
Dlaczego warto suplementować Omega-3 olej rybi 1000 mg?
Olej rybi jest źródłem kwasów omega-3 i odnosi się do dwóch rodzajów kwasów tłuszczowych: eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA). Znaleźć je można głównie w rybach. W mniejszych ilościach występują w innych produktach pochodzenia zwierzęcego oraz w fitoplanktonie. Są istotne dla optymalnego działania poszczególnych układów. Omega-3 odgrywa strukturalną rolę w organizmie - jest składnikiem fosfolipidów tworzących struktury błon komórkowych. DHA występuje m.in. w siatkówce oka i w mózgu. Kwasy te także pośrednio wpływają na funkcje w układzie sercowo-naczyniowym, oddechowym, hormonalnym i odpornościowym.
Kwas dokozaheksanowy (DHA) przyczynia się do utrzymania optymalnego funkcjonowania mózgu, ma też wpływ na prawidłowe widzenie. Przypuszcza się, że kwasy tłuszczowe omega-3 mogą chronić przed neurodegeneracją u osób starszych oraz zmniejszać ryzyko pogorszenia się funkcji poznawczych. Niewielkie spożycie tych kwasów może przyczynić się do wystąpienia m.in zaburzeń nastroju oraz psychotycznych. Badania wykazały, że są cennym wsparciem narządu wzroku u osób pracujących przy komputerze. Wpływają korzystnie na kondycję oczu przyczyniając się do niwelowania ich suchości. Udowodniono też, że przyjmowanie omega-3 pomaga w prawidłowej pracy serca i układu krwionośnego. Kwasy te przyczyniają się do obniżenia poziomu trójglicerydów, co może mieć wpływ na zmniejszenie ryzyka wystąpienia schorzeń sercowo-naczyniowych.
Omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, a więc muszą zostać dostarczone wraz z dietą. Dzielą się na ALA, czyli kwas α-linolenowy (znaleźć go można np. w oleju lnianym, sojowym, rzepakowym i oliwie z oliwek) oraz EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy), których źródłem są tłuste ryby (np. łosoś, makrela, tuńczyk, śledź i sardynki). EPA i DHA są formami bioaktywnymi - aby organizm mógł wykorzystać ALA, musi on zostać przekształcony do EPA i DHA. Konwersja ta jest jednak ograniczona [1, 10].
W zadbaniu o optymalne działanie organizmu pomocne mogą okazać się suplementy diety zawierające olej rybi.
Produkt Osavi to specjalnie opracowany koncentrat kwasów omega-3 otrzymywany z oleju z ryb pelagicznych (anchovies) pochodzących ze zrównoważonych połowów na Oceanie Spokojnym. Suplement wyprodukowany i przebadany jest zgodnie z monografią GOED (Światowej Organizacji EPA i DHA Omega-3), a olej użyty do jego produkcji posiada certyfikat Friend of the Sea. W jednej kapsułce znajduje się 1000 mg oczyszczonego oleju rybiego, a w zalecanej dziennej porcji (2 kapsułki) - 2000 mg oleju, w tym min. 700 mg kwasów omega-3. Produkt ma wysoką zawartość EPA (min. 360 mg) i DHA (min. 240 mg). Omega-3 olej rybi 1000 mg to suplement w formie kapsułek miękkich dostarczający niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
Dlaczego warto suplementować Omega-3 olej rybi 1000 mg?
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i utrzymania prawidłowego widzenia.
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
Co wyróżnia kapsułki Omega-3 olej rybi 1000 mg?
- Specjalnie opracowany koncentrat kwasów omega-3 otrzymywany z oleju z ryb pelagicznych (anchovies).
- Olej z ryb pelagicznych pochodzących ze zrównoważonych połowów na Oceanie Spokojnym (certyfikat Friend of the Sea).
- Wysoko oczyszczony olej rybi produkowany w zgodzie z monografią GOED (Światowa organizacja EPA i DHA Omega-3).
- Wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA.
- Olej produkowany z zastosowaniem destylacji molekularnej.
- Bez cukru, bez glutenu, bez laktozy, bez soi, bez GMO.
- Opakowanie wykonane z BioPET (30% tworzywa pochodzi z trzciny cukrowej).
ZAWIERA
Zawiera w porcji
2 kapsułki
%RWS
Olej rybi (TG 18/12)
2000 mg
-
w tym:
-
-
Kwasy Omega-3:
min. 700 mg
-
EPA (kwas eikozapentaenowy)
min. 360 mg
-
DHA (kwas dokozaheksaenowy)
min. 240 mg
-
inne kwasy tłuszczowe omega-3
min. 100 mg
-
Witamina E (octan DL-alfa tokoferylu)
10 mg
83%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza
2 kapsułki
100 g
Wartość energetyczna
85 kJ / 20 kcal
3 009 kJ / 726 kcal
Tłuszcz
2 g
71 g
w tym kwasy nasycone
0,7 g
23 g
w tym kwasy nienasycone
1,3 g
48 g
Węglowodany
0,2 g
8,1 g
w tym cukry
0 g
0 g
w tym poliole
0,2 g
8,1 g
w tym skrobia
0 g
0 g
Błonnik
0 g
0 g
Białko
0,5 g
16 g
Sól
0 g
0 g
Co musisz wiedzieć
ZALECANA DZIENNA PORCJA
Zawiera w porcji: 2 kapsułki
SPOSÓB UŻYCIA
Połknij kapsułki popijając wodą. Sugerujemy przyjmować dwie kapsułki z posiłkiem.
SKŁADNIKI
Olej rybi z ryb pelagicznych, otoczka (żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda, naturalny aromat cytrynowy), przeciwutleniacz: D-alfa-tokoferol.
OSTRZEŻENIA I SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.