• Kategorie
  • MIESZANKA NA MUFFINKI Z KROPLAMI GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWA BIO 300 g - ZDROWO NAMIESZANE

Symbol: 5903317213277
15.35
13.81 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.31 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g
Ilość porcji: ok. 12 muffinek

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu)
2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek
4. Do dużej miski włóż 2 banany, 170 g jogurtu naturalnego, 2 jajka oraz 70 ml oleju i wszystko dokładnie zmiksuj
5. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj
6. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub ORZECHY
7. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut

UWAGA
W wersji wegańskiej zamień 2 jajka na jednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego.
Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna: 1260 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,32 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 65 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna: 819 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 9,1 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,21 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOVANA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, AL. GRUNWALDZKA 472C, 80-309 GDAŃSK