• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RAZOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

Symbol: 5902560390391
11.73
10.56 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba razowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 6,2 g
Sól: 2,9 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady