• Kategorie
  • ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Symbol: 4820148056969
17.23
15.51 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Mało
Waga 0.02 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

OPIS
Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,02 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza
2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin
4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Producent - nazwa i adres GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
TARGI BIO PLANET 2024 TARGI BIO PLANET