Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Żywność ekologiczna
- Produkty bezglutenowe
- Produkty KETO
- Budynie, galaretki, kisiele
- Czekolady BIO
- Glony, algi, wodorosty
- Kakao naturalne, karob
- Kremy czekoladowe i orzechowe - ekologiczne
- Cukry, zamienniki cukru
- Wegańskie zamienniki mięsa
- Dżemy, musy, desery
- Grzyby
- Kawy ekologiczne
- Herbaty ekologiczne
- Mieszanki do wypieku chleba i ciast
- Kuchnie świata
- Miody ekologiczne
- Makarony BIO
- Ryż naturalny
- Mąki ekologiczne
- Kasze i kaszki BIO
- Napoje, soki, zamienniki mleka
- Nasiona, ziarna, orzechy
- Oleje, oliwy, ocet
- Owoce i warzywa
- Pasty, humusy, sosy
- Pieczywo
- Przyprawy ekologiczne
- Słodycze i przekąski BIO
- Produkty NaturAvena
- Nasiona na kiełki i do ogródka
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Cukrzyca
- Metabolizm
- Cholesterol
- Produkty eko dla dzieci
-
Naturalne suplementy diety
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Cukrzyca
- Metabolizm
- Cholesterol
- Kosmetyki ekologiczne
- Eko środki czystości
- Dom i ogród
- Żywność dla psa i kota
- Duże opakowania
- Blog
- Nasza misja
- Kontakt
-
-
Żywność ekologiczna
- Produkty bezglutenowe
- Produkty KETO
- Budynie, galaretki, kisiele
- Czekolady BIO
- Glony, algi, wodorosty
- Kakao naturalne, karob
- Kremy czekoladowe i orzechowe - ekologiczne
- Cukry, zamienniki cukru
- Wegańskie zamienniki mięsa
- Dżemy, musy, desery
- Grzyby
- Kawy ekologiczne
- Herbaty ekologiczne
- Mieszanki do wypieku chleba i ciast
- Kuchnie świata
- Miody ekologiczne
- Makarony BIO
- Ryż naturalny
- Mąki ekologiczne
- Kasze i kaszki BIO
- Napoje, soki, zamienniki mleka
- Nasiona, ziarna, orzechy
- Oleje, oliwy, ocet
- Owoce i warzywa
- Pasty, humusy, sosy
- Pieczywo
- Przyprawy ekologiczne
- Słodycze i przekąski BIO
- Produkty NaturAvena
- Nasiona na kiełki i do ogródka
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Cukrzyca
- Metabolizm
- Cholesterol
- Produkty eko dla dzieci
-
Naturalne suplementy diety
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Cukrzyca
- Metabolizm
- Cholesterol
- Kosmetyki ekologiczne
- Eko środki czystości
- Dom i ogród
- Żywność dla psa i kota
- Duże opakowania
- Blog
- Nasza misja
- Kontakt
-
- Kategorie
-
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU TYPU GRECKIEGO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
Symbol:
4820148056785
17.23
15.51
cena z kodem Zobacz kody
HURT10
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||||||
Cena przesyłki |
8.49
|
||||||||||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 51 szt. | ||||||||||||||||||
Waga | 0.02 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4820148056785 |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Ilość żywych kultur bakterii w 1 g produktu - mnniej niż 1x10^9 CFU.
OPIS
W krajach Morza Śródziemnego JOGURT grecki jest podstawą wielu wspaniałych potraw. Stosuje się go jako sos do sałatek, zup, jest elementem dań mięsnych i wielu deserów.
Z oferowanej Zakwaski można przygotować od 1 do 3 litrów jogurtu naturalnego, który następnie można wykorzystać do uzyskania jogurtu w stylu greckim. Przepisy przygotowania znajdują się poniżej oraz w instrukcji dołączonej do opakowania.
Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki), na bazie MLEKA o zawartości 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4,0 g
Sól - 0,13 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 1 - 3 litry MLEKA zagotuj i ostudź do temperatury 40 - 43 stopni Celsjusza, dodaj Zakwaskę i wymieszaj
2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską przykryj przykrywką i okryj je ze wszystkich stron grubym kocem. Następnie odstaw na 8 godzin w ciepłe miejsce bez przeciągów
3. Uzyskany JOGURT schłódź w lodówce. Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1 - 4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz JOGURT typu greckiego
4. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2 - 3 razy.
UWAGA
- Polecamy MLEKO o zawartości 3,2 proc. tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj MLEKA z bliskim terminem przydatności do spożycia). MLEKO UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku MLEKA tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.
- JOGURT możesz ukwasić w jogurtownicy, w stalowym garnku lub szklanym słoiku. Wszystkie przybory kuchenne, których użyjesz do przygotowania najlepiej wyparz wrzątkiem. Do zmierzenia temperatury MLEKA użyj termometru kuchennego lub bezdotykowego a do utrzymania temperatury MLEKA w trakcie ukwaszania grubego koca.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Ilość żywych kultur bakterii w 1 g produktu - mnniej niż 1x10^9 CFU.
OPIS
W krajach Morza Śródziemnego JOGURT grecki jest podstawą wielu wspaniałych potraw. Stosuje się go jako sos do sałatek, zup, jest elementem dań mięsnych i wielu deserów.
Z oferowanej Zakwaski można przygotować od 1 do 3 litrów jogurtu naturalnego, który następnie można wykorzystać do uzyskania jogurtu w stylu greckim. Przepisy przygotowania znajdują się poniżej oraz w instrukcji dołączonej do opakowania.
Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki), na bazie MLEKA o zawartości 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4,0 g
Sól - 0,13 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 1 - 3 litry MLEKA zagotuj i ostudź do temperatury 40 - 43 stopni Celsjusza, dodaj Zakwaskę i wymieszaj
2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską przykryj przykrywką i okryj je ze wszystkich stron grubym kocem. Następnie odstaw na 8 godzin w ciepłe miejsce bez przeciągów
3. Uzyskany JOGURT schłódź w lodówce. Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1 - 4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz JOGURT typu greckiego
4. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2 - 3 razy.
UWAGA
- Polecamy MLEKO o zawartości 3,2 proc. tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj MLEKA z bliskim terminem przydatności do spożycia). MLEKO UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku MLEKA tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.
- JOGURT możesz ukwasić w jogurtownicy, w stalowym garnku lub szklanym słoiku. Wszystkie przybory kuchenne, których użyjesz do przygotowania najlepiej wyparz wrzątkiem. Do zmierzenia temperatury MLEKA użyj termometru kuchennego lub bezdotykowego a do utrzymania temperatury MLEKA w trakcie ukwaszania grubego koca.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
TARGI BIO PLANET 2024 | TARGI BIO PLANET |