• Kategorie
  • ORZECHOWNIA Miazga migdałowa, 200g

Symbol: 5903268059122
35.93
32.34 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon

Miazga migdałowa 100% 200 g

Najbardziej wytrawna z naszych orzechowych miazg. Prażone migdały zmielone wraz ze skórką tworzą masło orzechowe, które zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy nie lubią słodkich smaków. Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka a niską węglowodanów to prawdziwy MUST HAVE dla wszystkich sportowców oraz osób dbających o linię. Jest wprost niezastąpiona do omletów oraz świeżych letnich owoców! Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jesiennej zupy dyniowej.

Pojemność: 200 g
Składniki: migdały 100%
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji
Kraj pochodzenia orzechów: Hiszpania, USA, Australia Orzechy migdałowca zwane częściej migdałami uchodzą za najszlachetniejsze i najbardziej wartościowe ze wszystkich gatunków orzechów. Pochodzą z Bliskiego Wschodu, na którego terenach uprawiane były już 3000 lat przed naszą erą. Obecnie największym producentem migdałów są Stany Zjednoczone. Migdały, okrzyknięte „królami orzechów" z powodzeniem sprawdzą się, między innymi, w trakcie komponowania zdrowej diety, mogąc jednocześnie pełnić funkcję samodzielnej pysznej przekąski jak również być składnikiem rozbudowanych dań. W ogromnej części (ponad 20%) składają się z białka, zawierają także całą masę innych jakże ważnych składników: witaminy B2 i E oraz błonnik, a także potas oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto zwrócić uwagę na właściwości antybakteryjne (wykorzystywane między innymi przy zwalczaniu trądziku) oraz pielęgnacyjne jako nieodłączny składnik wielu kosmetyków. Migdały zalecane są w przy dolegliwościach typu zgaga czy nudności. Wzmacniają również nasze paznokcie czy włosy. Podczas ich spożywania, warto jednak pamiętać o zasadzie „co za dużo to nie zdrowo", otóż migdały w nadmiarze mogą być przyczyną nadwagi oraz zaparć. Zaleca się jeść w ramach przekąski garść migdałów, nie częściej niż kilka razy w tygodniu, mając na uwadze również to, iż w parze z prozdrowotnymi składnikami idzie wysoka kaloryczność.
Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 2582 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 53 g
W tym kw. tłuszcz. nasyc. 4,3 g
Węglowodany 4 g
W tym cukry 3,9 g
Błonnik 11 g
Białko 28 g
Sól < 0,01 g