• Kategorie
  • MIESZANKA NA WEGE RACUCHY PROTEINOWE BEZ DODATKU ZBÓŻ I CUKRU 345 g - COCO FARM

16.24
14.62 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.36 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, skrobia z tapioki, miąższ kokosowy, substancja słodząca: maltitol, mąka kokosowa, mąka z cieciorki, mąka lniana, substancja spulchniająca, wodorowęglan sodu, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, kurkuma.

OPIS
Mieszanka do przygotowania wegańskich racuchów proteinowych. Waga ok. 720 g po przyrządzeniu (16 porcji), jedna porcja ok. 45 g.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Racuchy polecane są nie tylko w dietach z nietolerancją określonych składników czy specjalistycznych dietach zdrowotnych (celiakia, cukrzyca, choroba Hashimoto), ale także w dietach sportowców i dietach związanych z redukcją masy ciała. Jednym słowem dla wszystkich osób, które powinny zwrócić szczególną uwagę na to, aby ich dieta była uzupełniona o składniki ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.W misce z ciepłą wodą rozpuść miąższ kokosowy, intensywnie mieszając.
2.Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
3.Odczekaj ok. 10 min - w tym czasie rozpocznij nagrzewanie patelni. W zależności od wielkości patelni użyj 1 lub 2 łyżek oleju kokosowego. Olej uzupełniaj w trakcie smażenia.
4.Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
5.Łyżką stołową nabierz ciasto i przełóż na rozgrzany tłuszcz, wyrównując brzegi.
6.Smaż z obydwu stron, do uzyskania karmelowego koloru.
7.Przed smażeniem kolejnej porcji racuchów przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało, dodaj min. łyżkę wody.
8.Racuchy układaj obok siebie i przykryj, aby nie wysychały.
Gotowe racuchy przechowuj w lodówce do 2 dni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 747 kJ/179 kcal
Tłuszcz: 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
COCO FARM Sp. z o.o. ul. Polna 6 Chyliczki, 05-500 Piaseczno