• Kategorie
  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FIT ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE

Symbol: 5903077000520
7.67
6.9 cena z kodem Zobacz kody HURT10
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.49
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka 8.49
ORLEN Paczka pobranie 9.99
DPD Punkty Pickup 11.9
Paczkomaty inPost 11.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.27 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.

OPIS
Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.

Czy wiesz, że...?
Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: <0,01 g<br/>Wapń: 204 mg (26%*)
Magnez: 95,1 mg (25 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Makarony Polskie SA, ul. Podkarpacka 15a, 35-082 Rzeszów