Świadome rozszerzanie diety dziecka wymaga odpowiedniej wiedzy – i choć coraz to więcej rodziców chce podawać swoim maluchom zdrowe, egzotyczne smaki (na przykład pod postacią naturalnego mango), w pierwszej kolejności (około 4. miesiąca życia) powinno spróbować ono owoców sezonowych. Smaczne, ekologiczne mango można podawać dziecku już od 8. miesiąca – choć zdarza się, że jedzą je już półroczne dzieci. Mango nie tylko wspaniale urozmaica posiłki maluszka, ale również wzmacnia jego organizm – zawiera między innymi cenną tiaminę, witaminę C, magnez, żelazo, wapń, sód, potas i cynk. Zdrowe mango niweluje ryzyko zachorowań na choroby układu krwionośnego, działa przeciwzapalnie, a nawet... wspiera wzrok! W przemyślanym, stopniowym rozszerzaniu diety dziecka mogą pomóc wysokiej jakości owoce liofilizowane – w zabawnej formie pysznych różdżek smaku! Różdżki sprawdzą się nie tylko jako dodatek do naturalnych, ekologicznych kaszek dla dzieci, ale również do serków, jogurtów czy zdrowych deserów dla maluszka.

- Aby skutecznie przemycać owoce w diecie dziecka, warto sięgać po zdrowe soki – mówi Sandra Kania, dietetyk – Chociaż jestem zwolenniczką podawania dziecku świeżych owoców - pokrojonych w drobne kawałki - to właśnie sok sprawdzi się jako szybka i jakościowa przekąska w ciągu dnia. Dobrym pomysłem mogą okazać się też tak zwane „łyżki smaku” marki Helpa – czyli smaczny, owocowy pyłek, dodający kaszkom, naleśnikom czy ciasteczkom nie tylko wspaniałego smaku, ale również... pięknego koloru!

KREM Z MANGO BIO 200 g

Krem na bazie owoców mango. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do placuszków, naleśników, kanapek, ciast i innych wypieków.


	  
	  KREM Z MANGO BIO 200 g
	  
	  Zobacz w sklepie