Naturalny skład kaszek Holle – firmy powstałej w 1933 roku w Szwajcarii, specjalizującej się w produkcji nie tylko kaszek dla dzieci, ale również mleka modyfikowanego czy popularnych „słoiczków” – to jeden z wielu powodów, dla którego rodzice maluszków poszukują właśnie tych produktów. Nie ma w tym nic dziwnego – kaszki dla dzieci Holle są nie tylko łatwoprzyswajalne i lekkostrawne zarazem, ale również bogate w między innymi białko czy witaminy. Co ciekawe, w kaszkach Holle nie znajdziemy sztucznych dodatków i ulepszaczy – a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut (co jest szczególnie ważne w przypadku zapracowanych rodziców czy opiekunów!). Niektóre mamy – po wprowadzeniu kaszek Holle w dietę dziecka – zauważały też wzrost apetytu maluszka. W ofercie szwajcarskiej marki znajdziemy między innymi takie produkty bez dodatku cukrów jak wysokiej jakości kaszkę pełnoziarnistą 3 zboża (po 6. miesiącu), kaszkę owsianą (po 5. miesiącu), kaszkę zbożowo-owocową (po 6. miesiącu) czy kaszkę ryżową pełnoziarnistą (po 5. miesiącu). Zdrowe, sycące kaszki dla dzieci Holle znajdziemy w sklepie ze zdrową żywnością. Nie wszyscy wiedzą, że produkty Holle posiadają certyfikaty Demeter – co oznacza, że powstają według jeszcze bardziej surowych standardów niż sama w sobie żywność ekologiczna.
- Zbilansowane, przemyślane żywienie dzieci to ważny aspekt ich prawidłowego rozwoju – zauważa Sandra Kania, dietetyk – Rzeczywiście, kaszki Holle cieszą się sporym zainteresowaniem rodziców – głównie ze względu na naturalne składy i brak cukru w produktach. To marka, która bez wątpienia przyciąga też te osoby, dla których ważne pozostają kwestie ekologiczne. Produkty Holle powstają nie tylko z wysokiej jakości składników organicznych, ale także z uwzględnieniem szacunku do środowiska naturalnego.