Zdrowe jagody goji to doskonała propozycja dla osób chcących poprawić stan swojego wzroku – udowodniono, że regularna suplementacja jagód przez okres 3 miesięcy powoduje wzrost stężenia luteiny w siatkówce oka. To właśnie luteina – popularny barwnik z grupy karotenoidów – niweluje ryzyko powstania zaćmy, wspiera ochronę oczu oraz zapobiega alergicznemu zapaleniu spojówek. Naturalne jagody goji z powodzeniem można wykorzystać do przygotowania posiłków w codziennej diecie – jako dodatek do zdrowych owsianek czy lekkich deserów, a nawet do... wypieku chleba! W tym celu warto skorzystać z wygodnych, gotowych mieszanek (bezglutenowych!). Ekologiczne goji to także doskonałe uzupełnienie pożywnego koktajlu, zdrowych placuszków, zupy czy dań z ryżu. Za świetny zamiennik tradycyjnych słodyczy mogą posłużyć jagody maczane w czekoladzie – smaczną przekąskę wykonasz samodzielnie lub kupisz w wersji gotowej (z dodatkiem wanilii Bourbon). Co więcej, cenny ekstrakt z jagód goji posłuży w codziennej pielęgnacji cery – z ich użyciem stworzysz tonizującą maseczkę do twarzy oraz domowy tonik. Naturalne jagody goji znajdziemy w wielu gotowych produktach – między innymi w zdrowych batonach na bazie musli, czekoladach, owsiankach i sycących granolach. Osoby, chcące uzupełnić przemyślaną, bogatą w luteinę dietę – mogą stosować szereg suplementów, wspierających prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku (szczególnie polecanych w przypadku osób wykonujących pracę przy komputerze!).