Masło klarowane – zawierające 99,8% tłuszczu z mleka krowiego – cieszy się coraz to większą popularnością nie tylko wśród smakoszy, ale również osób, chcących dbać o zdrową, ekologiczną dietę. Dzięki zawartości cennego dla zdrowia kompleksu ADEK – a więc witamin A, D, E i K – stanowi zdrowszą alternatywę dla tradycyjnego, 82% masła. Co ciekawe, to właśnie masło klarowane, nazywane także „masłem ghee”, od lat wykorzystywane jest w kuchni indyjskiej – nie tylko do smażenia czy gotowania, ale również podczas uroczystości religijnych. Naturalne masło to czysty, wartościowy tłuszcz – białko i inne zanieczyszczenia zostają usuwane w procesie długotrwałego gotowania, dzięki czemu możemy cieszyć się pełnowartościowym, nieprzypalającym się produktem. Zawarty w maśle klarowanym kompleks witamin A, D i E, K docenią osoby walczące z problemami skórnymi, chorobami kości, niską odpornością oraz ogólnym osłabieniem organizmu. Wybierając masło ghee dla siebie i swojej rodziny warto zwrócić uwagę na to, czy zawarty w maśle tłuszcz mleczny posiada odpowiednie certyfikaty. Prozdrowotne działanie naturalnego masła z powodzeniem można wykorzystać również w kosmetyce – przygotowując regeneracyjny balsam do ciała i dłoni (z olejem sezamowym i esencją rumiankową), odżywczy krem do twarzy (z żelem aloesowym i wodą różaną), wzmacniającą maskę-kompres na włosy i skórę głowy (z dodatkiem oleju kokosowego i kilku kropel soku z limonki), a nawet... leczniczą mieszankę na bolące dziąsła (z czarnym pieprzem oraz kurkumą)!

MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 480 g

Ekologiczne masło klarowane. Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.


	  
	  MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 480 g
	  
	  Zobacz w sklepie