- Kategorie
-
ZESTAW MAKARON RYŻ KONJAC BIO 5x385 g - BETTER THAN FOODS
Wysokiej jakości produkt ekologicznego rolnictwa. Makarony shirataki świetnie nadają się do większości potraw, jak również w dietach niskokalorycznych, redukcyjnych, cukrzycowych, bezglutenowych, bezlaktozowych, niskotłuszczowych, ketogenicznych, niskowęglowodanowych, wysokobłonnikowych.
Wysyłka w ciągu | NaN |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Duża dostępność 910 szt. |
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
Dużą zaletą makaronu shirataki, inaczej zwanego konjac, jest to, że mogą go spożywać osoby m.in. na diecie wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, ketogenicznej, niskowęglowodanowej, ubogoenergetycznej, wysokobłonnikowej, cukrzycowej. Wystarczy wypłukać go pod ciepłą wodą, krótko gotować lub smażyć przez dwie/trzy minuty. Dzięki temu, że łatwo wchłania sosy, przyprawy i dodatki może być podawany w wielu wariantach.
Zestaw makaronów w róźnych kształtach - hair angel, spaghetti, tagiatelle, thai style i noodles.
SKŁADNIKI
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian oraz osób na dietach niskokalorycznych oraz ketogenicznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4 g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni