• Kategorie
  • ZESTAW MAKARON KONJAC BIO 6X385 g - 9 KALORII

Symbol: zestaw_6konjac

Wysokiej jakości produkt ekologicznego rolnictwa. Makarony shirataki świetnie nadają się do większości potraw, jak również w dietach niskokalorycznych, redukcyjnych, cukrzycowych, bezglutenowych, bezlaktozowych, niskotłuszczowych, ketogenicznych, niskowęglowodanowych, wysokobłonnikowych.

54.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu NaN
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty (pobranie) w Serocku 0
ORLEN Paczka 0
Odbiór osobisty w Serocku 0
ORLEN Paczka pobranie 7.99
Paczkomaty inPost 10.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 15.99
Kurier 15.99
Kurier (pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 2 kg

Zamówienie telefoniczne: 722 340 800

Zostaw telefon



Dużą zaletą makaronu shirataki, inaczej zwanego konjac, jest to, że mogą go spożywać osoby m.in. na diecie wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, ketogenicznej, niskowęglowodanowej, ubogoenergetycznej, wysokobłonnikowej, cukrzycowej. Wystarczy wypłukać go pod ciepłą wodą, krótko gotować lub smażyć przez dwie/trzy minuty. Dzięki temu, że łatwo wchłania sosy, przyprawy i dodatki może być podawany w wielu wariantach.




SKŁADNIKI



Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)




OPIS



Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. 
Odpowiedni dla wegan i wegetarian oraz osób na dietach niskokalorycznych oraz ketogenicznych.




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA



Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.



Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                        



Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.




WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g



Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal



Tłuszcz: 0 g;



w tym kwasy nasycone: 0 g;



Węglowodany: 0 g;



w tym cukry: 0 g;



Błonnik: 4 g;



Białko: 0,2 g;



Sól: 0 g




ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA



Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni




WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Wielka Brytania
Producent - nazwa i adres CALORIE WATCHERS LTD, WATKIN ROAD /5A, HA9 0NL WEMBLEY, MIDDLESEX
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)