Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Żywność ekologiczna
- Produkty bezglutenowe
- Produkty KETO
- Budynie, galaretki, kisiele
- Czekolady BIO
- Glony, algi, wodorosty
- Kakao naturalne, karob
- Kremy czekoladowe i orzechowe - ekologiczne
- Cukry, zamienniki cukru
- Wegańskie zamienniki mięsa
- Dżemy, musy, desery
- Grzyby
- Kawy ekologiczne
- Herbaty ekologiczne
- Mieszanki do wypieku chleba i ciast
- Kuchnie świata
- Miody ekologiczne
- Makarony BIO
- Ryż naturalny
- Mąki ekologiczne
- Kasze i kaszki BIO
- Napoje, soki, zamienniki mleka
- Nasiona, ziarna, orzechy
- Oleje, oliwy, ocet
- Owoce i warzywa
- Pasty, humusy, sosy
- Pieczywo
- Przyprawy ekologiczne
- Słodycze i przekąski BIO
- Produkty NaturAvena
- Nasiona na kiełki i do ogródka
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Produkty eko dla dzieci
-
Naturalne suplementy diety
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Kosmetyki ekologiczne
- Eko środki czystości
- Dom i ogród
- Żywność dla psa i kota
- Duże opakowania
- Blog
- Nasza misja
- Kontakt
-

-
Żywność ekologiczna
- Produkty bezglutenowe
- Produkty KETO
- Budynie, galaretki, kisiele
- Czekolady BIO
- Glony, algi, wodorosty
- Kakao naturalne, karob
- Kremy czekoladowe i orzechowe - ekologiczne
- Cukry, zamienniki cukru
- Wegańskie zamienniki mięsa
- Dżemy, musy, desery
- Grzyby
- Kawy ekologiczne
- Herbaty ekologiczne
- Mieszanki do wypieku chleba i ciast
- Kuchnie świata
- Miody ekologiczne
- Makarony BIO
- Ryż naturalny
- Mąki ekologiczne
- Kasze i kaszki BIO
- Napoje, soki, zamienniki mleka
- Nasiona, ziarna, orzechy
- Oleje, oliwy, ocet
- Owoce i warzywa
- Pasty, humusy, sosy
- Pieczywo
- Przyprawy ekologiczne
- Słodycze i przekąski BIO
- Produkty NaturAvena
- Nasiona na kiełki i do ogródka
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Produkty eko dla dzieci
-
Naturalne suplementy diety
- ALINESS
- OSTROVIT
- SKOCZYLAS PURELAB
- PHARMOVIT
- SOUL FARM
- Pozostali producenci
- Dla dzieci
- Witaminy, minerały
- Proteiny
- Probiotyki
- Omega, zdrowe tłuszcze
- Aminokwasy
- Związki roślinne i wyciagi z roślin
- Mieszanki
- Odchudzanie
- Odporność
- Koncentracja, witalność
- Włosy, skóra i paznokcie
- Sen, stres
- Układ pokarmowy
- Stawy i kości
- Superfoods
- Wzrok
- Dla sportowców
- Układ sercowo-naczyniowy
- Kosmetyki ekologiczne
- Eko środki czystości
- Dom i ogród
- Żywność dla psa i kota
- Duże opakowania
- Blog
- Nasza misja
- Kontakt
-
- Kategorie
-
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF
Nowość


Symbol:
4015637017761
9.93
8.94
cena z kodem Zobacz kody
HURT10
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||||
Cena przesyłki |
8.49
|
||||||||||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
||||||||||||||||
Waga | 0.48 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4015637017761 |
Zamówienie telefoniczne: 722 340 800
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA** 70 %, mąka ŻYTNIA**, bułka tarta PSZENNA* 5 % (mąka PSZENNA*, sól, drożdże*), zakwas ŻYTNI w proszku* (mąka ŻYTNIA pełnoziarnista*), sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny; **składniki z rolnictwa biodynamicznego)
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na bochenek chleba, krótki czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1 opakowaniem suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto włożyć do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut.
3. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na kolejne 45 minut.
4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
5. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.
Przygotowanie
Na bochenek chleba, długi czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1/2 paczki suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na noc (min. 6 godzin) w zakrytej misce w lodówce.
3. Wyjmij miskę z ciastem z lodówki i odczekaj co najmniej 1 godzinę, aby osiągnęło temperaturę pokojową.
4. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 45 minut.
5. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
6. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g
Wartość energetyczna: 1411 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, nasiona SEZAMU, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
mąka PSZENNA** 70 %, mąka ŻYTNIA**, bułka tarta PSZENNA* 5 % (mąka PSZENNA*, sól, drożdże*), zakwas ŻYTNI w proszku* (mąka ŻYTNIA pełnoziarnista*), sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny; **składniki z rolnictwa biodynamicznego)
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na bochenek chleba, krótki czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1 opakowaniem suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto włożyć do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut.
3. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na kolejne 45 minut.
4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
5. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.
Przygotowanie
Na bochenek chleba, długi czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1/2 paczki suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na noc (min. 6 godzin) w zakrytej misce w lodówce.
3. Wyjmij miskę z ciastem z lodówki i odczekaj co najmniej 1 godzinę, aby osiągnęło temperaturę pokojową.
4. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 45 minut.
5. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
6. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g
Wartość energetyczna: 1411 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, nasiona SEZAMU, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
Producent - nazwa i adres | BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Inni Klienci kupili również