• Kategorie
  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 5 kg - HORECA

Symbol: 5907738154065

Orkisz jest starożytną odmianą pszenicy zapomnianą na wiele dziesięcioleci, która nie została poddana modyfikacjom, dlatego uchodzi za dużo zdrowsze ziarno niż pszenica zwyczajna. Obecnie ponownie rozpoczyna się uprawa orkiszu ze względu na rosnące zainteresowanie żywnością prozdrowotną.

51.54
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty (pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty inPost 9.99
Kurier 13.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 14.99
Kurier (pobranie) 17.99
Dostępność Mało
Waga 5.04 kg

Zamówienie telefoniczne: 663490400

Zostaw telefon
Orkisz (Triticum spelta), nazywany też tradycyjnie szpelcem, jest starożytną odmianą pszenicy, a jego właściwa nazwa to pszenica orkisz. Uchodzi on za zdrowszą odmianę pszenicy zwyczajnej. Zboże to uprawiano powszechnie od epoki brązu (ok. 3400 r. p.n.e. - ok. 1200-750 r. p.n.e.) i było bardzo popularne w Europie do czasów średniowiecznych. SKŁADNIKI mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal Tłuszcz - 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 62 g w tym cukry - 1,0 g Białko - 12 g Sól - 0,02 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Producent - nazwa i adres BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO