• Kategorie
  • MĄKA ORKISZOWA GRAHAM TYP 1850 BIO 1000 g - BABALSCY

Symbol: 5905198000588

Orkisz jest starożytną odmianą pszenicy zapomnianą na wiele dziesięcioleci, która nie została poddana modyfikacjom, dlatego uchodzi za dużo zdrowsze ziarno niż pszenica zwyczajna. Obecnie ponownie rozpoczyna się uprawa orkiszu ze względu na rosnące zainteresowanie żywnością prozdrowotną.

18.23
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty (pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty inPost 9.99
Kurier 13.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 14.99
Kurier (pobranie) 17.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 663490400

Zostaw telefon
Orkisz (Triticum spelta), nazywany też tradycyjnie szpelcem, jest starożytną odmianą pszenicy, a jego właściwa nazwa to pszenica orkisz. Uchodzi on za zdrowszą odmianę pszenicy zwyczajnej. Zboże to uprawiano powszechnie od epoki brązu (ok. 3400 r. p.n.e. - ok. 1200-750 r. p.n.e.) i było bardzo popularne w Europie do czasów średniowiecznych. SKŁADNIKI 100% mąka z pszenicy orkisz typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. Mąka orkiszowa używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1516 kJ / 359 kcal Tłuszcz: 2,23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 71,23 g w tym cukry: 3,0 g Błonnik: 5,89 g Białko: 10,34 g Sól< 0,01 g<o:p>   ZALECANE WARUNKI PRZEHCOWYWANIA

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Polska
Producent - nazwa i adres WYTWÓRNIA MAKARONU BIO ALEKSANDRA BABALSKA, POKRZYDOWO 139, 87-312 POKRZYDOWO
  • Inni Klienci kupili również