• Kategorie
  • BIO KULECZKI PŁATKI GRYCZANO JAGLANO OWSIANE HELPA

Symbol: 5904257043153

Wyjątkowe, naturalne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru.

9.79
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty (pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty inPost 9.99
Kurier 13.99
Paczkomaty inPost (pobranie) 14.99
Kurier (pobranie) 17.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 663490400

Zostaw telefon

Wyjątkowe, naturalne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru. Jedyne takie! Jak zwykle w HELPA - 100% zbóż, nic więcej! Płatki nie muszą być słodkie by były pyszne, ale jeśli chcesz dodaj liofilizowany puder jabłkowy HELPA bez cukru - tak właśnie jest w przypadku naszych produktów śniadaniowych! Naturalny smak zbóż w chrupiącej formie - to idealny pomysł na śniadanie. 

Nasze płatki świetnie smakują z dodatkiem mleka, napojów roślinnych lub jako samodzielna przekąska do chrupania. 

Z dodatkiem owoców liofilizowanych są jeszcze bardziej pyszne. Polecamy przede wszystkiem puder jabłkowy oraz inne Łyżki Smaku. W naszej ofercie w wyjątkowej cenie. Sprawdź na naszych aukcjach, korzystaj z kuponów i  monet, nie przepłacaj.

Gryka:

Grykę uprawiano najpierw w Azji, głównie w Chinach, a początek jej zasiewu szacujemy na przełom V i VI w. n.e. Gryka należy do zbóż rzekomych, czyli nie jest zbożem, lecz rośliną. W ostatnich czasach, pomimo niewielkich wymagań glebowych, grykę uprawiano bardzo rzadko. Dziś jednak przeżywa renesans ze względu na coraz częściej stwierdzane alergie pokarmowe, w tym nietolerancję glutenu. Gryka to źródło cennych związków biologicznie czynnych oraz substancji aktywnych. Białko zawarte w ziarniakach gryki jest bogate w unikatowe aminokwasy – lizynę i metioninę, których nasz organizm sam nie wytwarza.

Proso

Proso jest jedną z najstarszych roślin uprawnych; pierwsze zapiski o jego uprawie pochodzą ze starożytnych Chin. Okres największego wykorzystania w krajach europejskich, w tym także w Polsce, przypada na lata poprzedzające drugą wojnę światową.

Dziś kasza jaglana powróciła na nasze stoły i nie bez powodu została okrzyknięta królową kasz. Jest lekkostrawna, delikatna i nie zawiera glutenu. Spośród wszystkich kasz zawiera najwięcej żelaza oraz krzemu, poprawiającego stan włosów, skóry, paznokci oraz stawów.

Owies

Owies zaczęto uprawiać stosunkowo późno, około 2 tys. lat temu. Początkowo był chwastem w pszenicy i jęczmieniu. Obecnie jest jednym z najpopularniejszych zbóż – uprawiany zarówno w Europie, Ameryce Północnej oraz Azji Zachodniej. Niestety sektor spożywczy zagospodarowuje zaledwie 5% światowych zbiorów.

 

Wartość odżywcza i energetyczna owsa jest stosunkowo duża – zawiera sporo białka, 2-3 razy więcej dobrych tłuszczów niż inne zboża oraz witaminy z grupy B. Znany jest ze swoich właściwości wzmacniających i regenerujących organizm. Na uwagę zasługuje również najwyższa wśród kasz zawartość błonnika rozpuszczalnego -glukanu, regulującego pracę jelit.

Skład: ekologiczna mąka gryczana 50%, ekologiczna kaszka jaglana 40%, ekologiczna kaszka owsiana 10%

Waga: 160 g

Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:

Wartość energetyczna 1034 kJ/244 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 44 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 4,6 g
Białko 9,8 g
Sól <0,01 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Kraj Producenta Polska
Producent - nazwa i adres HELPA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA, ŻABIA 40, 05-504 HENRYKÓW-UROCZE